Gastouder Anneloes

Kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar

Kiki in de keuken

Vanaf week 3 werken we met het thema "Kiki in de keuken". Wat doen we allemaal in de keuken? En wat voor dingen vinden we in de keuken? Waarvoor is de koelkast, en waarvoor de oven?


* 20 januari: vandaag zijn we op zoek gegaan naar de dingen die op de woordkaarten staan. We hebben alles gevonden, en daarna de bijbehorende dingen gezocht in het speelkeukentje. We hebben alles eens goed bekeken.


* 26 januari: de reclamefolders zijn allemaal bekeken! We hebben gekeken wat voor eten er in de folders stond. Ieder kindje is op zijn of haar eigen niveau bezig geweest met de folders. Erg leuk om te zien: knippen, scheuren, opfrommelen, kleuren bekijken, opplakken, we hebben het allemaal gedaan. Volgende week gaan nog een aantal kinderen hiermee aan de slag.


* 6 februari: we zijn begonnen met het voelen aan warm en koud water. Aan de hand hiervan zijn we gaan zoeken wat er allemaal warm is, zoals de verwarming en de meeste handjes, en wat er koud is, zoals de koelkast en het vlees op de boterham. Dit hebben we de hele week uitgebouwd.


* de komende week gaan we het thema afsluiten. We gaan zelf aan de slag met de keukenspullen! Wat we gaan maken blijft nog een verrassing!