Gastouder Anneloes

Kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar

Kiki in het verkeer

Vanaf half maart werken we met het thema Kiki in het verkeer. Binnen dit thema gaan we weer allerlei leuke dingen doen: we gaan klaar-over spelen, zingen met gebaren, we gaan op zoek naar allerlei verschillende verkeersborden én we gaan ons rijbewijs halen!

* maandag 12 maart t/m vrijdag 16 maart:
Deze week oefenen we twee nieuwe liedjes, waarvan eentje met gebaren. Tijdens het wandelen letten we nog beter op wat we zien: zijn er verkeersborden, komt er een auto / fiets / tractor aan, wat is een zebrapad, enz. En Kiki? Die doet vrolijk mee!

* maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart:
Een rustig weekje achter de rug. We hebben stoplichten gebouwd met duplo, voorgelezen over Appie en opa die moesten wachten voor het stoplicht en buiten gespeeld. We leren de liedjes "Fietsie Foetsie" (dat is moeilijk!) en "Oversteken" met gebaren. Ook zijn we zijn even afgedwaald van het thema. Omdat het bijna Pasen is hebben een aantal kinderen een paasei geknutseld.

* maandag 26 maart t/m vrijdag 30 maart:
Deze week zijn we, als het weer het toelaat, veel buiten. We gaan op zoek naar verkeersborden en oefenen nog meer met oversteken. Ook hebben we de nieuwe Coole Kids Box gekregen en die sluit perfect aan bij ons thema! Woensdag vieren we een feestje, er wordt er eentje 3!, de tweede in de rij.

* maandag 9 april t/m vrijdag 13 april:
Wat een heerlijke week. Na een paar dagen ziek te zijn geweest hebben we alles weer vol opgepakt. We hebben deze week ons "rijbewijs" gehaald: rotonde gereden, parcourtje gereden, overgestoken, enz. En alle kinderen waren even trots!

Volgende week is het tijd voor een nieuw thema: Kiki in het park!