Gastouder Anneloes

Kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar

Kiki ontdekt de vormen

In januari werken we met het thema Kiki ontdekt de vormen. Tijdens dit thema leren de kinderen kleuren en vormen ontdekken, benoemen, onderscheiden en combineren. Op deze plek kun je weer iedere week lezen wat we allemaal gedaan hebben.

* 8 t/m 12 januari: deze week maakten we puzzels waarbij dezelfde vormen bij elkaar gezocht moeten worden, we tekenden vormen in het zand, we zongen een liedje over de vorm "ster" en we keken een filmpje van Hoelahoep over Rond en Vierkant.

15 t/m 19 januari: een rustige week deze week. Deze week hebben we geprikt en stippen met elkaar verbonden, dat was pittig. Super knap dat dit goed lukte, bij iedereen op haar eigen manier!

Volgende week passen we het thema een beetje aan, want dan doen we natuurlijk mee met de nationale voorleesdagen. We doen dan activiteiten rond het boek Sst... De tijger slaapt!


* 22 t/m 26 januari: deze week startten de Nationale voorleesdagen. We hebben het boek Ssst... de tijger slaapt! voorgelezen. Daarna hebben we geslapen als de tijger en als de ballon knapte (in de handen klappen) dan werd iedereen vrolijk wakker. Ook hebben we een puzzel gemaakt bij het boek.

Bij het thema hebben we met de zuignapblokken gebouwd die ik aangeschaft heb tijdens de Kindvak 2018. Met deze blokken kunnen kinderen van alle leeftijden aan de slag. Door de zuignappen vallen de bouwwerkjes niet om. We oefenden zo met de vormen driehoek, cirkel en vierkant.  √Čn we hebben het duplospel gespeeld: met duploblokjes moeten plaatjes worden nagebouwd. Zo oefenden we de kleuren en het tellen.


* 28 januari t/m 2 februari: deze week gaan we op bezoek bij Dagbesteding Tante Sjaan.