Gastouder Anneloes

Kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar

Kiki viert Kerstmis

Na de drukke en voor veel kinderen spannende en intensieve sinterklaastijd zijn we gestart met het thema Kiki viert Kerstmis. Binnen dit thema zullen we allerlei leuke activiteiten ondernemen:

4 t/m  8 december:
 We maken kerstboompjes van wc-rolletjes. We verven en plakken, zijn volop bezig om er iets moois van te maken. Omdat nog niet alle kinderen een boompje gemaakt hebben plaatsen we nog geen foto, maar deze volgt zeker volgende week. Met de allerkleinste kinderen gaan we ook iets moois maken voor kerst, wat dat is houden we nog even geheim.
Volgende week gaan we verder met de kerstboompjes, gaan we op bezoek bij dagbesteding Tante Sjaan én we gaan iets liefs doen voor een ander...

11 t/m 15 december:
Wat viel er veel sneeuw deze week, tijd voor sneeuwpret! Samen met Kiki hebben we een sneeuwpop gebouwd. Kijk maar naar de foto voor het resultaat. Tussen het spelen door hebben we de kerstknutsels afgemaakt, de kerstboompjes -en kransjes zijn erg leuk geworden.
Op dinsdag zijn we op bezoek geweest bij Dagbesteding Tante Sjaan. We wilden iets liefs doen voor een ander en hebben daarom 2 kerstboompjes cadeau gegeven tijdens ons bezoek. De boompjes staan op tafel daar te pronken. 
Ons favoriete liedje is op dit moment Kling Klokje Klingelingeling. We leren dit liedje met de bijbehorende gebaren. Kijk maar eens op onze facebookpagina of op Youtube. 
Natuurlijk leren we ook wat Kerstmis is: we vieren dat er heel lang geleden een baby is geboren, Jezus. En daarom is het feest! We hebben het kerststalletje van Kiki goed bekeken. Wat voor dieren staan erin? En hoe heten de papa en mama van Jezus? 

18 t/m 22 december:
Deze week gaan we verder met het leren van Kling Klokje Klingelingeling, we gaan kleuren en heel veel spelen. Maar we proberen ook rust in te in bouwen, rust voor de drukke dagen van kerstmis.

In het nieuwe jaar starten we met een nieuw thema: Kiki en de vormen.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi 2018!